Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor De Maakbare Mens?

Genetische testen, organen doneren, reproductieve geneeskunde, … . De medische wereld is ver gekomen sinds de tijd van bloedzuigers en de ijzeren long. Technieken die enkele decennia alleen maar in science fiction verhalen te zien waren komen, soms sneller dan verwacht, dichterbij. Iedereen komt op een bepaald moment met bepaalde medische uitdagingen in aanraking. En daarom ook met de snel evoluerende ontwikkelingen die daarmee gepaard gaan. 

Dat brengt natuurlijk een hoop vragen met zich mee. Hoe ver mogen we ingrijpen in het leven en de dood van mensen? Wie moeten we prioriteit geven in onderzoek en hulp? Hebben we nog privacy en keuzevrijheid met die vooruitgang? Krijgt iedereen gelijke toegang tot die technologische ontwikkeling? 

De Maakbare Mens wil graag samen met burgers nadenken over deze vragen en de bredere maatschappij bewust maken van alles wat er in de medische wereld speelt. We doen dit op diverse manieren, van vormingen tot burgerfora en de occasionele campagne. 

Daarom zoeken we geregeld vrijwilligers om ons te ondersteunen in onze missie. Dat kan gaan van recensies schrijven, eventjes bij te klussen op een evenement of zelf eens een activiteit op poten te zetten. 

Jouw profiel:

Onze diverse vrijwilligerswerking biedt voor elk wat wils. Jouw waarden en interesses vinden we belangrijker dan specifieke vaardigheden:

  • je hebt interesse in ontwikkelingen op vlak van gezondheid, geneeskunde of bio-ethische thema’s
  • je beschikt over een open geest en bereidheid om in dialoog te gaan
  • je bent betrouwbaar en gemotiveerd

Occasioneel vrijwilligerswerk

De recensent

De Maakbare Mens recenseert boeken die over bio-ethische thema’s gaan. Ben je iemand met een vlotte pen die graag leest? Dan is dit zeker iets voor jou. Je krijgt gratis een boek opgestuurd als je dit wil recenseren!

Helpende handen

Ben je handig en werk je graag met mensen? Altijd welkom op één van onze activiteiten of infostanden. 

Langere engagementen en specifieke projecten

Voor langere engagementen en specifieke projecten zoeken we vaak naar meer specifieke profielen zoals: 

Ervaringsdeskundigen

Heb je ervaring met één van onze thema’s? Wil je graag de bredere bevolking sensibiliseren rond dat thema vanuit jouw uniek perspectief? De Maakbare Mens kan je hierbij ondersteunen. Via diverse kanalen proberen we de maatschappij bekend te maken met een diverse kijk op onze thema’s. We kunnen dit doen via lezingen, filmpjes, een podcast, een (anoniem) interview, … We proberen ons in de mate van het mogelijke aan te passen aan jouw noden en wensen. 

Vormingswerkers

Misschien heb je een hart voor lesgeven en vormingen geven. De Maakbare Mens heeft ook een educatief aanbod. Misschien geef je graag één van onze vormingen aan een doelgroep waar je zelf een hart voor hebt of wil je graag eens een tweede blik werpen op onze lespakketten om de foutjes eruit te halen. Heb je een echt fantastisch idee voor een vorming maar niet de juiste expertise of het materiaal om ze alleen te maken? Contacteer ons eens! 

Ambassadeurs

Ben je erop gebrand om iets te veranderen in de maatschappij? Wil je zowel beleidsmakers als de bredere bevolking wijzen op ongelijkheid in de medische wereld of hiaten in de wetgeving? Misschien heb je zelf wel een paar goede voorstellen. Ook hierin kan De Maakbare Mens jou ondersteunen.  

Herken je je hierin?

Aarzel dan geen moment en geef jezelf op als vrijwilliger! Stuur een mailtje naar Cassandra, contactpersoon voor het vrijwilligerswerk, of bel haar op 03 205 73 13. Dan bekijken we samen wat jij kan betekenen.

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.