Bestaat de vrije wil? Gespreksavond met prof. Eric Kerckhofs

Beschikt de mens over vrije wil? Eeuwenlang hebben filosofen daarover gediscussieerd maar nu mengen ook breinwetenschappers zich in het debat. Zij dringen immers steeds dieper door in de werking van onze hersenen.

Als een hersenwetenschapper op scans al kan zien wat je zal doen, nog voor je je daar zelf van bewust bent, ben je dan vrij en verantwoordelijk? Vele van onze gedragingen gebeuren blijkbaar onbewust en automatisch. Hebben we dan helemaal geen controle over onze beslissingen? En moeten we mensen dan wel straffen voor misdrijven? Beschik ik wel over een vrije wil? Wat bedoelen we daar dan precies mee? En wie of wat is die “ik” dan?

Spreker

Prof. Eric Kerckhofs is verantwoordelijk voor het onderzoek en onderwijs in de neurologische revalidatie en de revalidatiepsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en is co-directeur van het Centrum voor Neurowetenschappen VUB.

Waar en wanneer

Dinsdag 4 oktober om 20:00

Kasteel van Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten

Inschrijven

Tickets: € 4 (€ 3 voor leden Humanistisch Verbond, kansentarief € 0.80)

Verplicht reserveren: 03/658 46 49 of mail naar info@hvv-schoten.be

Opgelet: de inschrijvers op de eerder geannuleerde lezing kregen voorrang. Dit betekent dat er nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Snel reserveren is de boodschap.

Organisatie

Humanistisch Verbond Schoten in samenwerking met De Maakbare Mens en Humanistisch Verbond Schijnvallei

Je winkelmand is leeg.