Volzet | Boekvoorstelling Nagelaten geschriften Etienne Vermeersch

Algemene info

In januari 2019 overleed Etienne Vermeersch, Vlaanderens bekendste professor filosofie en meest invloedrijke intellectueel van de voorbije decennia. Hij had een gefundeerde mening over een grote diversiteit aan onderwerpen, van religie tot wetenschap, van politiek tot kunst. Bovendien had hij het vermogen om zijn opinies in heldere taal te formuleren, zowel in de media als in zijn boeken en artikelen. Tijdens zijn leven publiceerde hij meerdere boeken, vele artikelen en opiniestukken, en gaf hij talloze interviews.
Onder de titel Nagelaten Geschriften publiceert uitgeverij Houtekiet nu een selectie van zijn artikelen en opiniestukken die hij in de loop van meer dan vijftig jaar geschreven heeft. Het boek, samengesteld door Johan Braeckman en Dirk Verhofstadt, geeft de tijdgeest weer van de voorbije decennia en maakt duidelijk hoezeer Etienne Vermeersch zijn stempel drukte op de mentaliteitswijzigingen die tijdens zijn leven plaatsvonden.

Sprekers

Toespraken van Prof. Gita Deneckere (decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte), prof. Mieke Van Herreweghe (vicerector Universiteit Gent) en Els Wouters (uitgever Houtekiet).
Filosofe Tinneke Beeckman gaat in gesprek met Dirk Verhofstadt en Johan Braeckman over Etienne Vermeersch en het boek.

Wanneer?

Maandag 7 oktoberĀ  – 20:00 – 21:30 uur

Waar?

Auditorium Leon De Meyer, UFO, Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent

Inschrijven

De boekvoorstelling is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Organisatie

Uitgeverij Houtekiet i.s.m. Universiteit Gent, De Maakbare Mens, Liberales, De Corridor vzw, Doorbraak.be, Humanistisch Verbond, SKEPP, het Fonds Lucien De Coninck, deMens.nu, het Vermeylenfonds, het Geuzenhuis en boekhandel Walry.

 

 

 

 

 

Je winkelmand is leeg.