Debat op Dinsdag

De technologische vooruitgang in de geneeskunde gaat hard. Meer doeltreffende medicatie, betere diagnosemethoden en meer tools om onze gezondheid op te volgen. De meeste spreken voor zich, maar sommige technologieën zijn moeilijker te vatten en stellen ons voor grote uitdagingen. Artificiële intelligentie helpt bij het maken van diagnoses, maar zijn hier geen gevaren aan verbonden? Prenatale testen helpen ouders de gezondheid van hun toekomstig kind in te schatten, maar hoe moeten ze met deze voorspellingen omgaan? Veranderen nieuwe vruchtbaarheidsbehandelingen onze kijk op gezinnen? En maken deze complexe nieuwe technologieën de bescherming van onze patiëntenrechten niet moeilijker?

Elke dinsdagavond van 9 tot en met 30 november lichten we een actuele uitdaging uit en leggen ze voor aan een panel van deskundigen. Je kan het online volgen vanuit je zetel, en achteraf via de live chat je meest prangende vragen stellen.

Programma

Na inschrijving ontvang je vlak voor elke uitzending een link.

(P.S. Controleer zeker je spam. 24 uur voor de uitzending nog geen link ontvangen? Stuur een mailtje naar info@demaakbaremens.org)

Om 20:00 start telkens de uitzending.
Nadien volgt er een chatgesprek met publiek en enkele sprekers. Tijdens en na de uitzending kan je dus vragen stellen.

Kan je niet live volgen? Geen probleem! Vlak na de uitzending krijg je de herbekijklink.

Tickets

Niet meer beschikbaar

In samenwerking met

Een organisatie van De Maakbare Mens in samenwerking met deMens.nu, EOS Wetenschap en Humanistisch Verbond.

Je winkelmand is leeg.