Debat | Zal technologie de mens en de wereld verbeteren?

In het debat staan de maakbaarheid van mens en maatschappij centraal. Samen met vier sprekers staat moderator Jan Dumolyn stil bij de vraag in hoeverre het gebruik van technologie ons gestuntel remedieert en tot een betere wereld leidt of ons gestuntel net uitvergroot waardoor het dramatische proporties aanneemt. De impact van technologie op onze gezondheid is hierin sprekend: enerzijds zijn er al maar meer gesofisticeerde medische behandelingen beschikbaar, anderzijds richten we op massale schaal schade aan aan onze gezondheid door bv. milieuverontreiniging. Kan de individuele mens worden ‘verbeterd’? Wat met het spanningsveld tussen technologie, groei en ecologie? Is ook de maatschappij ‘maakbaar’ of is dat een totalitaire illusie? Binnen welke omstandigheden en onder welke voorwaarden kan een positieve invloed van technologie op de maatschappij worden gegenereerd?

Met Peter Vandenabeele, Katleen Gabriels, Pieter Bonte en Sigrid Vertommen hebben we alvast een divers gamma van sprekers aan boord met expertise in biomedische wetenschappen, artificiële intelligentie, enhancement en de impact van de bio-economie buiten onze westerse wereld.

Sprekers

Peter Vandenabeele: Professor biologie

Katleen Gabriels: Assistent Professor moraalfilosofie

Pieter Bonte: Filosoof, UGent

Sigrid Vertommen: Marie Currie Fellow, departement Global Health and Social Medicine King’s College, Londen

Moderator Jan Dumolyn: Historicus, UGent

Waar?

Vooruit Theaterzaal, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meer info

Het debat ‘Zal technologie de mens en de wereld verbeteren?’ wordt georganiseerd als onderdeel van de Dag van de Filosofie 2019: Ik stuntel, dus ik ben

www.dagvandefilosofie.be

Laat weten of je komt!

Facebook – Dag van de Filosofie 2019: Ik stuntel, dus ik ben

Inschrijven
Je winkelmand is leeg.