Dialoogtafels. Uitgesteld naar juni! Stay tuned.

Kom op tegen Kanker wil de behoeften en verwachtingen rond genetische screening in kaart brengen en verzamelt daarom jullie input.

In juni organiseren De Maakbare Mens en Kom op tegen Kanker dialoogtafels over genetisch testen als kankerpreventie. Hoewel kanker meestal niet erfelijk is, kunnen afwijkingen in bepaalde genen het risico op kanker vergroten, zoals al gekend voor bepaalde types borstkanker. We gaan in gesprek met iedereen die geïnteresseerd is in kwalitatieve, preventieve gezondheidszorg, waaronder ook patiënten en familieleden.

Tijdens de dialoogtafels duiken we in de wereld van genetisch testen. We bespreken kort de huidige manier van genetisch testen en peilen dan naar jullie verwachtingen en behoeften. In kleinere groepen gaan we in op verschillende stellingen. Hoe ga je als familie om met het resultaat van een genetische test? Moet de overheid de test aan iedereen aanbieden? Ga in dialoog met elkaar en werk als burgers mee aan een gezamenlijke visie rond genetisch testen als kankerpreventie. 

Wanneer? 

Deze activiteit wordt verplaatst naar juni. Wil je op de hoogte blijven: schrijf je dan hier in

Waar?

Kom op tegen Kanker – Koningsstraat 217, 1210 Brussel 

We organiseren een gezamenlijk ophaalmoment vanaf station Brussel-Noord. Stuur hiervoor een mailtje naar ilona.roesli@demaakbaremens.org.

Programma 

18:00 Ontvangst met broodjes 

18:30 Start dialoogtafels 

21:00 Einde en afronding 

Inschrijven 

Deze activiteit wordt verplaatst naar juni, momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven.

Over de organisatoren

Dit is een activiteit van De Maakbare Mens in samenwerking met Kom op tegen Kanker.

Kom op tegen Kanker is als onafhankelijke ngo en vzw de voortrekker en het aanspreekpunt in de strijd tegen kanker in Vlaanderen en Brussel. Op een dag zullen we kanker verslaan. Zodat niemand nog een geliefde verliest aan de ziekte. Kom op tegen Kanker vermijdt, bestrijdt en verzacht kanker tot die dag werkelijkheid wordt. Om dat te kunnen doen, mobiliseren ze zoveel mogelijk mensen om zich in te zetten tegen kanker: als zorgvrijwilliger, als actievoerder of als donateur.

Je winkelmand is leeg.