Eicellen en zaadcellen uit stamcellen: goed idee of niet oké?

Gynaecologe en stamcelspecialiste Petra De Sutter vertelt ons over haar droom om ook mensen zonder zaad- of eicellen te kunnen helpen in de fertiliteitskliniek met een revolutionaire techniek om uit stamcellen zaad- en eicellen te maken. Marijke Merckx, voorzitter van de Verdwaalde Ooievaar, licht verder toe hoe deze technologie wensouders zou kunnen helpen.

Wouter Deprez moet hier toch nog eens twee keer over nadenken: Zijn er geen risico’s voor het kind en kunnen we die zomaar aan de kant schuiven om onze kinderwens te vervullen? Wat is er mis met donoreicellen en donorsperma? En kan Petra ook eicellen voor hem maken, of enkel voor vrouwen?

Het SEGa-consortium brengt wetenschappers en ethici samen van de Universiteit Gent, de Vrije Universiteit Brussel, de Universiteit van Maastricht, het UZ Gent en het UZ Brussel om een beter inzicht te krijgen in de technische mogelijkheden en de maatschappelijke en ethische uitdagingen van de techniek om eicellen en zaadcellen te laten groeien uit stamcellen. Ze willen hiervoor graag ook peilen naar de mening van de man en de vrouw in de straat, u dus! Daarom bieden ze u deze unieke gelegenheid om met de wetenschappers zelf in debat te treden.

Waar

Thagaste, Academiestraat 1, Gent

Wanneer

Vrijdag 17 januari 2020, 19 u.

Inschrijven

Inschrijven via deze link

Organisatie

Een organisatie van SEGa, Universiteit Gent, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Maastricht, Universitair Ziekenhuis Brussel, Universitair Ziekenhuis Gent, De Verdwaalde Ooievaar en De Maakbare Mens

Volg dit event op Facebook