Keuzes bij het levenseinde

Een online lezing over de wettelijke aspecten bij het levenseinde. Over de beperkingen die er spijtig genoeg nog steeds zijn. En uitleg bij de documenten.

Wil je meer weten over euthanasie? Of over jouw rechten als patiënt? Over jouw Voorafgaande Zorgplanning? Heb je vragen bij de casussen die in de media komen?

België is een ethisch paradijs. Er is geen enkel ander land in de wereld waar patiënten uit een waaier van mogelijkheden kunnen kiezen op het einde van hun leven.

Deze vrije keuzes zoals euthanasie of palliatieve zorg zijn wettelijk verankerd. De wet op de patiëntenrechten waarborgt dan weer een goede, kwaliteitsvolle en continue zorg. De wet garandeert ook dat elke patiënt goed geïnformeerd zijn of haar medische verhaal zelf kan bepalen, tot het einde toe. Iedereen kan zijn of haar wensen op papier zetten voor de dag dat hij of zij het zelf niet meer zeggen kan.

Voor deze lezing kun je vooraf de gratis brochure ‘Voorafgaande Zorgplanning’ halen in de apotheek.

Spreker

Jacinta De Roeck

Jacinta De Roeck was als senator een van de bezielers van de huidige euthanasiewet. Ze specialiseerde zich in de ethische thema’s. Vanuit haar huidige job als adviseur in de ethische thema’s blijft ze op de hoogte van de politieke actualiteit.

Wanneer?

Donderdag 18 maart
Van 19.30 uur tot 21.00 uur

Waar?

Online, via Zoom

Inschrijven

Klik hier om in te schrijven

De lezing is gratis.

Een dag op voorhand krijg je de link voor de zoomsessie per mail doorgestuurd.

Facebook

Jacinta De Roeck over keuzes bij het levenseinde. Laat weten of je meevolgt, en nodig jouw vrienden uit!

Organisatie

Een organisatie van De Maakbare Mens, Humanistisch Verbond Schoten en Humanistisch Verbond Schijnvallei.

Je winkelmand is leeg.