Vrij-Spraak 2024: Geestelijk Welzijn

Vrij-Spraak is een levendig en multidimensionaal sprekers-, debat- en ontmoetingsevent. Het event staat symbool voor het vieren van het vrije woord en kritisch denken, waarbij verschillende gastsprekers vanuit hun unieke achtergrond en expertise een licht werpen op een centraal gekozen thema.

Dit jaar staat Vrij-Spraak in het teken van geestelijk welzijn. Door middel van boeiende gesprekken, ideeën en debatten zullen verschillende gasten hun inzicht en ervaring delen, en uitdiepen wat we bedoelen met ‘geestelijk welzijn’. Hoe definiëren we geestelijk welzijn, en welke factoren dragen bij aan het bereiken ervan? Hoe beïnvloeden biologie, levensbeschouwing, gemeenschap en politiek ons geestelijk welzijn?

Programma

  • Ann Ceurvels en Stijn Van Heule gaan de mysterieuze wereld van labels ontrafelen: wat betekenen ze echt voor ons? 
  • Frieda Matthijs & Michiel van Elk duiken in de geestverruimende domeinen van psychofarmaca en psychedelica, en hun impact op ons geestelijk en mentaal welzijn.
  • Paul Verhaeghe en Ulrike Dausel gaan een stap verder en onderzoeken de rol van zingeving en levensbeschouwelijke zorg in onze mentale en geestelijke gezondheid. 
  • Xavier Taveirne en Koen De Bouw leiden ons langs de spiegels van media en samenleving. Ze onthullen de impact op ons geestelijk welzijn.

Onder leiding van Kurt Van Eeghem

Cleo Klapholz en Yves Kibi Puati Nelen zullen de dag verrijken met krachtige en roerende poëzie.

Gedurende de avond krijgt het publiek de kans om vragen te stellen en eigen ideeën of meningen te delen, wat bijdraagt aan de rijke dialoog. De hoofdacts worden afgewisseld met ‘babbelbreaks’ en live acts.

Bezoekers kunnen ook doorlopend genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Locatie

Zuiderpershuis, Antwerpen

Wanneer

Zaterdag 9 maart 2024

Prijs

Toegang Vrij-Spraak + ticket M_HKA (geldig van 9/3 tot 31/3): 18 euro
Toegang Vrij-Spraak + ticket M_HKA (geldig van 9/3 tot 31/3) + rondleiding M_HKA Expo met gids (op 9/3): 20 euro

Leden deelnemende organisaties + ticket M_HKA (geldig van 9/3 tot 31/3): 15 euro
Leden deelnemende organisaties + ticket M_HKA (geldig van 9/3 tot 31/3) + rondleiding M_HKA Expo met gids (op 9/3): 17 euro

Jongeren/sociaal tarief + ticket M_HKA (geldig van 9/3 tot 31/3): 10 euro
Jongeren/sociaal tarief + ticket M_HKA (geldig van 9/3 tot 31/3) + rondleiding M_HKA Expo met gids (op 9/3): 12 euro

Inschrijven

Organisatie

Je winkelmand is leeg.