Zijn er grenzen aan maakbare schoonheid?

De toenemende dwang om er zo goed mogelijk uit te zien, zet zich door in onze samenleving en in de praktijkruimte van verschillende zorgverleners. Moet iedereen aan de botox, naar de plastisch chirurg of naar de orthodontist? Bepaalt dit onze betekenis van schoonheid? Moet alles wat medisch kan? En wat met de terugbetaling vanuit de ziekteverzekering?

Programma

Solidaris en vzw De Maakbare Mens gaan samen met jou dieper in op deze uitdagingen. We nodigen je graag uit op het symposium ‘Zijn er grenzen aan maakbare schoonheid?’.

We leggen verschillende vragen en uitdagingen voor aan gereputeerde sprekers en 2 divers samengestelde panels. Het volledige symposium wordt gemodereerd door arts-journalist Marleen Finoulst.

8u45: onthaal

9u15: verwelkoming en inleiding

  • Plastisch chirurg Bert Van den hof trapt het symposium af met inzichten vanuit de praktijk.

10u: panelgesprek 1

  • De filosofische, ethische en maatschappelijke dimensies worden besproken in een panelgesprek met hoogleraar Medische Filosofie en ethiek / CEO-Itinera Ignaas Devisch, hoogleraar Sociale Wetenschappen Giselinde Kuipers en professor Gezondheidsrecht – Voorzitter Commissie Patiëntenrechten Tom Goffin.

11u: pauze

11u20: panelgesprek 2

  • Na een korte pauze start het 2de panelgesprek met als centrale vraag: “Wat kan de ziekteverzekering doen?”. Arts nucleaire geneeskunde en raadgever medisch beleid Solidaris Ilke Montag, Adjunct-Administrateur Generaal RIZIV Pedro Facon en professor Gezondheidseconomie Jeroen Luyten bespreken de uitdagingen en mogelijkheden.

12u20: afsluiter wordt voorzien door de algemeen secretaris van Solidaris Paul Callewaert.

12u30: lichte lunch

Locatie

KVS

Lakensestraat 146, 1000 Brussel

Inschrijven

Noteer de datum alvast in je agenda.
Midden december kan je je hier inschrijven voor het symposium. Inschrijven is noodzakelijk, want de plaatsen zijn beperkt.

Accreditatie

Accreditatie werd aangevraagd.

Organisatie

Dit symposium is een initiatief van De Maakbare Mens en Solidaris.

Je winkelmand is leeg.