Boek ‘Goed, beter, best? Over de maakbaarheid van de mens’

Een interessant werk voor al wie in medische en bio-ethische thema’s is geïnteresseerd.

In deze tijd is het aantal bio-ethische kwesties niet meer bij te houden: van genetisch testen en orgaandonatie, over plastische chirurgie of het menselijk brein, naar medicalisering en stamcellen. Wie door het bos de bomen niet meer ziet, is bij dit boek aan het juiste adres.

Goed, beter, best? Over de maakbaarheid van de mens brengt een schat aan informatie samen. Op een overzichtelijke wijze biedt het boek inzicht in meerdere van deze medische en biotechnologische ontwikkelingen. Bovendien werpen de teksten ook een kritische blik op de ethische en maatschappelijke vragen die eruit voortvloeien.

Goed, beter, best? is het resultaat van vijf jaren inhoudelijk werk dat De Maakbare Mens heeft geleverd. Met tal van campagnes, brochures en activiteiten informeerde De Maakbare Mens telkens het brede publiek.

In dit boek zijn alle studie- en reflectieteksten samengebracht. Elk thema wordt toegelicht met een informatieve tekst en een interview met een deskundige ter zake: Catherine Verfaillie, Bernard de Hemptinne, Phillip Blondeel,Jacques Rogge, Fred Louckx, Dirk De Ridder en Jenneke van den Ende. Deze getuigenissen maken samen met de teksten de wereld van de biomedische ontwikkelingen heel tastbaar en menselijk.

Te koop: Je kan het boek kopen bij Uitgeverij Academia Press, of in verschillende boekhandels in Vlaanderen.

Dit boek kwam tot stand onder redactie van:
Johan Braeckman, Aeneas De Baets, Johan Declercq, Ignaas Devisch, Marjan Joris en Liesbet Lauwereys
Gepubliceerd op 03-12-2013
Je winkelmand is leeg.