Terug naar overzicht

Connect 4 life – Vastgebonden voor 500 nieuwe orgaandonoren

Jezelf vastbinden aan je vriend(in) voor 10 dagen, is een uitdaging. Een leven redden is eenvoudig. Door je te registreren als orgaandonor kan je tot 8 levens redden.

Ruben & Linde

Drie vrienden trokken 10 dagen lang op avontuur door Europa om mensen bewust te maken van het belang van orgaandonatie. Twee van hen zijn met hun pols aan elkaar vastgebonden met een touw van minder dan 1 meter. Het touw mag op geen enkel moment los tijdens de reis. Onderweg gaan ze uitdagingen aan om geld in te zamelen voor orgaandonatie.

Het doel van Connect 4 life was om zoveel mogelijk mensen te informeren en te motiveren om zich te registreren als orgaandonor. Ze spreken mensen aan onderweg en online. Het streefdoel is minstens 500 nieuwe registraties.

Linde en Ruben gaan de uitdaging aan. Lionel reist mee om beeldmateriaal te maken. Koen leidt de registratieweek in Leuven samen met Reborn to be alive. Met de actie Connect 4 life zetten deze jonge mensen zich in voor de samenleving.

Wat was hun uitdaging?

Op woensdag 8 mei 2013 werden Ruben en Linde aan elkaar vastgebonden door Luc Sels, decaan van de Faculteit Economische en Bedrijfswetenschappen. Samen met Lionel vertrokken ze met de mobilhome voor een tocht door Europa.

Ze gingen uitdagingen aan in België, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Luxemburg. Hun 12 werken waren: muurklimmen, van een brug springen, paardrijden, tappen, straatanimatie, een rivier overzwemmen, dansen, ViaFerrata, Mont-Ventoux afdalen per fiets, watersport, mee optreden en skaten. En dat allemaal zonder 1 moment het touw los te maken, anders verloren ze het sponsorgeld.

Tien dagen later kwamen ze terug aan in Leuven.

Ondertussen hebben ze met hun actie 1375 nieuwe orgaandonoren kunnen registreren! Proficiat!

 

Gepubliceerd op 06-05-2013
Je winkelmand is leeg.