De appel valt niet ver van de boom? De resultaten!

Vele wegen leiden naar een gezin. De gezinnen in dit spel reageerden op een oproep, maar er zijn nog zo veel gezinnen en kinderen die er op een net iets andere manier zijn gekomen. Belangrijker dan het recept van het ontstaan van een kind of het aantal mama’s of papa’s is de warme band die er is tussen ouder en kind. Hoe de vork ook in de steel zit, dat is waar het om draait. En dat is wat deze gezinnen ons tonen.

Wens je meer informatie over spermadonatie of eiceldonatie, neem dan hier een kijkje.

Onze koppels

ouderschapsspel_sofiemats

Sofie & Mats

Sofie en Peggy hebben samen 2 kinderen: Mats en Stien. Elke mama zette een kindje op de wereld. Peggy is de biologische mama van Mats, maar hij heeft Sofie’s gevoel voor humor en is een echte grapjas in de klas. Qua karakter lijken Mats en zijn zus op hun biologische mama, misschien dat ze net daardoor zo goed opschieten met hun andere mama. Sofie en Peggy kozen voor het vervullen van hun kinderwens voor een gekende donor, de kinderen kennen dus ook hun biologische vader.

ouderschapsspel_KarenSem

Karen & Sem

Een kindje krijgen was voor Karen en haar partner niet eenvoudig. 5 jaar lang probeerden ze zwanger te worden. Tot hun grote verdriet verloren ze hun eerste kindje bij de geboorte. Een jaar later werd hun droom vervuld dankzij ICSI, een techniek waarbij Karens eicel in het labo werd bevrucht met een zaadcel van haar man. Daaruit groeide een embryo dat werd ingeplant in Karens baarmoeder. Negen maanden later was Sem daar, een nieuwsgierig baasje met een klein hartje. ‘Net als zijn mama’, weet Karen.

ouderschapsspel_elinekais

Eline & Kaïs

Met zijn grote ogen en fijne trekken lijkt Kaïs goed op zijn mama Eline, al heeft hij het bruine velletje en het donkere haar van zijn papa die van Tunesische origine is. Het gezin telt vier leden. Kaïs heeft een halfzus, de stiefdochter van Eline. De dagen dat de zus van Kaïs bij haar mama verblijft, voelen ze zich even niet helemaal compleet. Een warm en liefdevol nieuw samengesteld gezin.

ouderschapsspel_YasmineMattis

Yasmina & Matthis

Matthis is de zoon van Yasmina. Hij kwam uit haar eicel maar niet uit haar buik. De negen maanden voor zijn intrede in deze wereld groeide Matthis in de buik van Yasmina’s partner, Gwen. Yasmina en Matthis hebben dezelfde ogen en kunnen het allebei goed uitleggen. Ze zijn creatieve doorzetters en, naar het schijnt, een tikje koppig.

ouderschapsspel_DieterHannes

Dieter & Hannes

Twee speelse rakkers, dit paar. Nadat Dieter feitelijk onvruchtbaar bleek, kozen hij en zijn vrouw voor een vruchtbaarheidsbehandeling met sperma van een donor. Hannes en zijn broertje maakten hun gezin compleet. Deze vader en zoon zijn leergierige jongens: er is niets dat ze niet willen weten. Maar samen fietsen is het einde!

ouderschapsspel_stefanieNyo

Stefanie & Nyo

Een lange weg met happy end: dit prachtige team. Na een kinderwens van zeven lange jaren en een behandeling met een gedoneerde eicel was Nyo er. Nyo is een doorzetter, net als zijn mama Stefanie. Het zijn twee taterwaters die graag buiten zijn, weer of geen weer!

ouderschapsspel_nathalieabi

Nathalie & Abi

Maak kennis met dit prachtige stel levensgenieters: Nathalie en Abi. Een kindje adopteren was reeds lang een grote wens van Nathalie en haar toenmalige partner. Na drie ‘biologische kinderen’ was de komst van de goedlachse Abi een verrijking voor het gezin. Wat betreft liefde voor muziek en grappen maken, is de gelijkenis tussen moeder en zoon treffend!

Je winkelmand is leeg.