Petra De Sutter over de maakbaarheid van de mens – het verslag

Dit jaar kreeg Petra De Sutter de Prijs De Maakbare Mens. Zowel door haar werk als door haar leven loopt ‘maakbaarheid’ als een rode draad. Petra is fertiliteitsspecialiste en helpt mensen met vruchtbaarheidsproblemen of die niet op een natuurlijke manier kinderen kunnen krijgen hun droom te verwezenlijken. Ze is wetenschapper en verbetert de technieken voor het vervullen van hun kinderwens. Ze is kritisch opiniemaker en politica, durft het ethische en maatschappelijke debat aan te gaan en zet zich in voor wie ‘anders’ is. En zij is een transvrouw, waarmee ze ook in haar persoonlijk bestaan ‘maakbaarheid’ op ingrijpende wijze heeft toegepast. Over dat laatste bracht ze dit jaar een succesvol boek uit: ‘[Over]leven’.

Naar aanleiding hiervan organiseerden De Maakbare Mens en Vooruit op dinsdag 13 december 2016 een interview met Petra De Sutter. VRT radiomaker Lieven Vandenhaute ging met Petra in gesprek over de maakbaarheid van de mens, haar mogelijkheden en grenzen.

Theatermaker, acteur en post-doc onderzoeker KASK Chokri Ben Chikha bouwde verder op Petra’s verhaal en confronteerde ons met de maakbaarheid van het anders-zijn. De Maakbare Andere!
Met muzikale begeleiding door Walid Ben Chikha (zanger, muzikant, acteur).

Organisatie: De Maakbare Mens in samenwerking met Vooruit Gent

Je winkelmand is leeg.