Terug naar overzicht

Evie was ongewenst zwanger

Ik ben 32 en al 5 jaar samen met mijn vriend. Een half jaar geleden gingen we even door een moeilijke periode. Net op dat moment kwam er een man op mijn pad die mij de aandacht en affectie gaf die ik nodig had. We werden verliefd en begonnen een affaire.

Op dat moment raasden de emoties door mijn lijf. Bang, boos, beschaamd, …

7 weken later deed ik een zwangerschapstest. Positief. Ik wist zeker dat mijn vriend niet de vader was. Op dat moment raasden de emoties door mijn lijf.
Bang, boos, beschaamd, …

Hoe kon ik zo stom zijn? Ik kon het tegen niemand vertellen. Ik wilde mijn relatie niet op het spel zetten, net nu het terug beter ging tussen ons. Ik nam mijn zus in vertrouwen. Zij is de enige persoon in mijn leven waar ik alles tegen kan en durf te zeggen. Abortus leek me de beste keuze. Ik heb er eigenlijk geen seconde over getwijfeld en maakte meteen een afspraak.

De dag van de behandeling had ik best veel stress. Ik wist niet wat me te wachten stond. Doet het pijn? Hoe gaat mijn lichaam reageren? Nadien was ik opgelucht, maar tegelijkertijd voelde ik mij ontzettend schuldig.

Met dank aan Luna

Geen twee verhalen over abortus zijn hetzelfde. De reden, de situatie, de ingreep en het verwerkingsproces verlopen voor iedereen anders.
De ervaringen van deze vrouwen tonen dat abortus nooit een gemakkelijke keuze is, het is een beslissing waar je door omstandigheden voor komt te staan. Via hun verhalen willen we informeren, steun bieden en meer begrip creëren.

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.