Terug naar overzicht

Lisa’s gezin was compleet

Ik ben 35 jaar en heb een mooi gezin, met 3 heerlijke kindjes. We zijn compleet. Ondanks dat mijn hart altijd een vierde heeft gewenst. Mijn verstand hield me tegen. Ineens was ik toch zwanger, ook al nam ik de pil. Bij de eerste echo bleek ik zwanger van een tweeling.

Mijn man schrok even erg als ik, dit wilden we allebei niet. 5 kinderen! We hebben nu al een hectisch gezin. Het voelde onmogelijk. We hebben geen hulp van grootouders en ik sta er meestal alleen voor. Dit was echt te veel. Te veel voor ons leven, onze relatie, ons gezin, mijn lijf en voor mij. Mijn verstand was duidelijk, hier kon ik niet voor kiezen.

Ik had nooit gedacht dat ik ooit voor abortus zou kiezen, zeker niet na het krijgen van de kinderen.
Maar net daardoor weet ik ook wat voor impact het krijgen van kinderen heeft op je leven, relatie en gezin.

Tijdens de 6 dagen bedenktijd zijn mijn gevoelens en gedachten alle kanten opgegaan. Maar mijn verstand bleef heel standvastig. Deze zwangerschap moesten we afbreken. Ik had nooit gedacht dat ik ooit voor abortus zou kiezen, zeker niet na het krijgen van de kinderen. Maar net daardoor weet ik ook wat voor impact het krijgen van kinderen heeft op je leven, relatie en gezin. Hoeveel aandacht ze nodig hebben (en verdienen). Ik weet ook dat het echt te veel kan zijn.

Met dank aan Luna

Geen twee verhalen over abortus zijn hetzelfde. De reden, de situatie, de ingreep en het verwerkingsproces verlopen voor iedereen anders.
De ervaringen van deze vrouwen tonen dat abortus nooit een gemakkelijke keuze is, het is een beslissing waar je door omstandigheden voor komt te staan. Via hun verhalen willen we informeren, steun bieden en meer begrip creëren.

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.