Terug naar overzicht

Waar vind je een goede gezondheidsapp?

citaat waar vind je een goede gezondheidsapp?

Zie jij door het bos de bomen nog of raak je de weg kwijt in het ruime aanbod aan gezondheidsapps? Begrijpelijk! Je bent niet alleen, heel veel mensen weten niet meer welke nu een goede gezondheidsapp is.

Uit onze bevraging blijkt dat 70% van de deelnemers het de taak van de overheid vindt om kwaliteitslabels uit te delen en lijsten te maken van betrouwbare gezondheidsapps

citaat waar vind je een goede gezondheidsapp?
  • Onder minister De Block is een systeem voor kwaliteit, connecteerbaarheid en terugbetaling van gezondheidsapps ontwikkeld. Meerdere apps ontvingen een kwaliteitslabel CE-markering, maar voorlopig zit er geen enkele app in het 3e niveau van de piramide (M3). 
  • Kom op tegen Kanker lijstte kwaliteitsvolle welzijnsapps op. Het idee is natuurlijk kankerpatienten en hun naasten te ondersteunen bij hun zorg. Maar de lijst is heel veelzijdig en het gaat dus beslist niet enkel over apps die met kanker te maken hebben.
  • HealthSkouts lijst gezondheidsapps op in Europa en de Verenigde Staten. Je kan zien of ze door de FDA goedgekeurd zijn, of de Europese CE markering genieten.
  • Sommige ziekenfondsen betalen een selectie aan gezondheidsapps terug en geven er informatie over.
  • Sommige verenigingen geven workshops over hoe je gezondheidsapps kan gebruiken.
  • TestAankoop deed onderzoek naar privacy beleid van gezondheidsapps: 1 op de 14 geteste voedings-en gezondheidsapps deelden gegevens met derde partijen! Test Aankoop diende daarom klacht in bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.