Brochure ‘Le don d’organes après l’euthanasie’

België is het eerste land wereldwijd waar personen die euthanasie ondergingen hun organen afstonden voor transplantatie. De transplantaties met organen die werden verkregen van patiënten die euthanasie ondergingen waren succesvol. Gezien het grote tekort aan donororganen is het de moeite om aandacht te vragen voor de mogelijkheid om orgaandonor te zijn na euthanasie. Om in te spelen op de nood aan een betere bekendmaking van de mogelijkheid van orgaandonatie na euthanasie en aan maatschappelijk debat hierover werd een brochure gemaakt.

Aan de hand van het verhaal van Diane, de eerste persoon die bij haar euthanasie haar organen afstond, vertelt de brochure hoe de combinatie van euthanasie en orgaandonatie in de praktijk kan verlopen. De brochure geeft informatie over de euthanasieprocedure en hoe dit in België wettelijk is geregeld, over orgaandonatie en transplantatie en er is ook aandacht voor de praktische en ethische uitdagingen die ontstaan wanneer beide samen komen.

De brochure is een realisatie van De Maakbare Mens, LEIF en de Belgische Transplantatievereniging

Bestel de brochure

De brochure bestaat in het Nederlands en in het Frans. Beide versies kunnen besteld worden via de knop op deze pagina. Bestel je liever telefonisch of via mail? Dan kan je ons bereiken op 03 205 73 10 of info@demaakbaremens.org.

Je kan de brochure ook downloaden via de knop rechts bovenaan deze pagina.

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.