Terug naar overzicht

Podcastreeks over kinderwens

Een leven met of zonder kinderen, het is een wereld van verschil.

In deze podcastreeks van 4 afleveringen hebben we het over kinderwens, en het soms uitdagende parcours dat nodig is om die te vervullen.

Je vindt ons terug op alle grote platformen zoals Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of Deezer. Of beluister de afleveringen via onze website.

Aflevering 1: kiezen voor kinderen?

In de eerste aflevering gaan we dieper in op de beslissing om al dan niet kinderen te krijgen. Wil iedereen eigenlijk kinderen, en waarom wel of niet? Neemt een kinderwens andere vormen aan als je niet vlot zwanger raakt? En ook … alles wat je liefst (niet) hoort op het volgende (familie)feestje wanneer je kinderwens onvervuld blijft.

Je hoort de verhalen van Els, Eline, Isabelle en Jan over hun al dan niet vervulde kinderwens, ondersteund door de knowhow van agoge Hannelore Stegen (VUB).

Dit is een podcast van De Maakbare Mens, podcastmaakster Isabelle Wuytens en De Verdwaalde Ooievaar

Met dank aan: Els, Eline, Isabelle, Jan en agoge Hannelore Stegen (VUB)

Montage: Isabelle Wuytens van La Marketista

Aflevering 2: de impact van een fertiliteitstraject

vanaf december

Soms is je kinderwens duidelijk, maar lijkt de ooievaar de weg kwijt. Zwanger worden is niet voor iedereen evident.

Deze aflevering gaat in op de impact van een fertiliteitstraject. Een verhaal over een leven van hormonen inspuiten en spanning bij de zwangerschapstest met alle onzekerheden van dien.

In deze aflevering: Dorien, Lynn, fertiliteitsarts Dianne De Neubourg (UZA) en psychologe Marijke Merckx (De Verdwaalde Ooievaar)

Een creatie van

Je winkelmand is leeg.