Terug naar overzicht

Vruchtbaarheidsspel ‘Geef het beste van jezelf’

Kinderen krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Onderzoek wijst uit dat 1 op 6 koppels te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen. Binnen de reproductieve geneeskunde werden verschillende behandelingen ontwikkeld om de kinderwens van mensen te helpen vervullen, soms met de hulp van donoren. Maar er bestaan in onze maatschappij nog heel wat vooroordelen en misverstanden over (on)vruchtbaarheid, vruchtbaarheidsbehandelingen en donorschap. Ook is er nog een groot tekort aan sperma- en eiceldonoren om wensouders te helpen.
Het is daarom belangrijk om vruchtbaarheidsbehandelingen en donorschap bespreekbaar te maken, en nieuwe donoren te werven.

Het vruchtbaarheidsspel

Het vruchtbaarheidsspel ‘Geef het beste van jezelf’ werd in het leven geroepen om op evenementen en beurzen, zoals op de babybeurzen, de aandacht te vestigen op het tekort aan sperma- en eiceldonatie.

De werking is hetzelfde als die van een klassiek ballenkraam, maar in plaats van een bal tegen een stapel blikken te gooien, doen wij het met zaadcellen en een eicel. Omdat het niet voor iedereen evident is om zwanger te raken, is het gat van de eicel echter erg klein en is het moeilijk om te kunnen scoren. Als het toch iemand lukt, wint deze een zakje suikerbonen. Terwijl mensen spelen, krijgen ze uitleg over het waarom van onze campagne voor sperma- en eiceldonatie.

Met dank aan

In 2017 werd het vruchtbaarheidsspel in een nieuw kleedje gestoken met dank aan de Nationale Loterij.

 

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.