Terug naar overzicht

Vruchtbaarheid: Spelbord ‘Geef het beste van jezelf’

Kinderen krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 1 op 6 koppels kampt met vruchtbaarheidsproblemen. Binnen de reproductieve geneeskunde bestaan verschillende behandelingen om een kinderwens te helpen vervullen, soms met de hulp van donoren.

Maar er bestaan in onze maatschappij nog heel wat vooroordelen en misverstanden over (on)vruchtbaarheid, vruchtbaarheidsbehandelingen en donorschap. Ook is er een groot tekort aan sperma- en eiceldonoren om wensouders te helpen.
Het is daarom belangrijk om vruchtbaarheidsbehandelingen en donorschap bespreekbaar te maken, en nieuwe donoren te werven.

Het vruchtbaarheidsspel

Het vruchtbaarheidsspel ‘Geef het beste van jezelf’ wil op evenementen en beurzen de aandacht te vestigen op het tekort aan sperma- en eiceldonoren.

Het werkt zoals een klassiek ballenkraam maar in plaats van een bal tegen een stapel blikken te gooien, doen wij het met zaadcellen en een eicel. Het is niet voor iedereen evident om zwanger te raken: het gat van de eicel is erg klein en het is moeilijk om te scoren. Als het toch lukt, win je een zakje suikerbonen.

Terwijl mensen spelen, krijgen ze uitleg over onze campagne voor sperma- en eiceldonatie

Met dank aan

In 2017 werd het vruchtbaarheidsspel in een nieuw kleedje gestoken met dank aan de Nationale Loterij.

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.