Terug naar overzicht

Vrijwilliger worden

Gezocht: vrijwilligers in alle maten en soorten!

De Maakbare Mens vzw is steeds op zoek naar helpende handen, naar mensen die een nieuwe uitdaging willen en naar iedereen die samen wil werken aan een betere samenleving.

Waarom kiezen voor De Maakbare Mens?

Genetisch testen, stamceldonatie, orgaandonatie, plastische chirurgie, … Deze technieken waren tot een paar decennia terug science fiction en maken nu deel uit van onze realiteit. We komen er allemaal minstens één keer in ons leven mee in contact. In de toekomst komen daar hoogstwaarschijnlijk nog bij: gentherapie, nanotechnologie, hersenstimulatie, kloneren, enzovoort.

Deze nieuwe ontwikkelingen confronteren ons met moeilijke ethische dilemma’s en nopen ons tot het nemen van beslissingen. Ongeacht of je gelovig bent of niet. Hoe bepaal je naar wie een donorhart gaat? Kan abortus bij een genetische afwijking? Moet plastische chirurgie voor iedereen mogelijk zijn?

Om mensen over deze kwesties te informeren en te sensibiliseren werd De Maakbare Mens opgericht. Een jonge, humanistische beweging die medische en biotechnologische thema’s en de ethische vragen daarbij toegankelijk wil maken voor alle lagen van de bevolking. De Maakbare Mens wil jong en oud uitleggen wat er momenteel mogelijk is in de fascinerende biomedische wereld, en hoe men daarmee kan omgaan.

Wat zijn de risico’s van stamceldonatie voor de donor? Hoe zinvol is genetisch testen? Het is maar een kleine greep uit de vragen waarover De Maakbare Mens zich buigt.

Om dit te kunnen realiseren is de steun van vele supporters, recensenten en vrijwilligers essentieel. Wij zijn geen overheidsinstantie of een belangenbehartiger van een bepaalde industrie, maar een beweging voor en door mensen die geïnteresseerd en bekommerd zijn om bio-ethische thema’s. Wij zijn kritisch ten opzichte van onderzoeksinstanties, beleidsmakers en producenten. We verdedigen een humanistische visie met een pluralistisch karakter.

Jouw profiel:

  • Je hebt interesse in ontwikkelingen op vlak van gezondheid, geneeskunde of bio-ethiek
  • Je vindt het belangrijk dat er gewerkt wordt rond thema’s als orgaandonatie, vruchtbaarheid, genetica, stamcellen, …
  • Je wil je interesse delen met anderen, luisteren naar andere meningen en samen discussiëren
  • Je wil jouw steentje bijdragen aan onze samenleving
  • Je wil bijleren, je zoekt een nieuwe uitdaging, je wil nieuwe mensen leren kennen
  • Je hebt toegang tot internet

Herken je je hierin? Aarzel dan geen moment en geef jezelf op als vrijwilliger! Stuur een mailtje naar Laure, contactpersoon voor het vrijwilligerswerk, of bel haar op 03 205 73 13. Dan bekijken we samen wat jij kan betekenen.

 

 

Bekijk ook even dit:

Je winkelmand is leeg.